Powiadomienia na komórkę możesz sobie ustawić na
wybrany wątek na tym NIE-FORUM lub na twoich ulubionych typerów:
http://surebety.pl/wszyscy-typerzy.htmlPoniższy opis
dotyczy NIE-FORUM. Punkty 0-3 są wspólne do spełnienia również dla powiadomień typerów. Pozostałe rzeczy co do typerów ustawisz sobie po zalogowaniu tutaj (będziesz wiedział jak to zrobić gdy przeczytasz tekst umieszczony poniżej) :
http://surebety.pl/logowanie.htmlAby otrzymywać powiadomienia na komórkę postępuj zgodnie ze wskazówkami:
0. Potrzebujesz dostępu do konta internetowego u swojego operatora telefonii komórkowej. Jeśli takiego nie masz, to najpierw musisz go utworzyć za pomocą bezpłatnej infolinii lub składając osobiście wizytę w placówce.
1.
Zarejestruj się na NIE-ZWYKŁE-FORUM używając adresu email od operatora komórkowego (Era, Orange, Plus, Simplus, Play), np.
nick@eranet.pl czy nick@orange.pl. Adres będziesz znał po spełnieniu punktu 0.
2. W momencie gdy masz konto u operatora, na które możesz się logować, będziesz miał też możliwość wysyłania i odbierania z niego maili. Każdy nowy email, który przyjdzie na twoją skrzynkę spowoduje wysłanie do Ciebie SMSa na Twój telefon (być może trzeba to będzie ustawić gdzieś w opcjach na koncie operatora). Zwykle jest to usługa
darmowa, jednak może się zdarzyć, że będzie opłata rzędu paru zł miesięcznie.
3. Warto sprawdzić czy powiadomienie działa wysyłając próbnego maila na
nick@orange.pl (email naszego konta u operatora) i zobaczyć czy przychodzi powiadomienie na komórkę. Jeśli nie przyjdzie do 5 minut, to trzeba pogrzebać w ustawieniach i znaleźć gdzie włącza się tą opcję.
4. Wybierz temat na forum i zaznacz w lewym górnym rogu "Obserwuj".
5. Jeżeli pojawi się nowy post w temacie, który obserwujesz, jest wysyłany mail. Jeśli podałeś mail z konta operatora komórkowego, spowoduje to, że mail zostanie wysłany na to konto, a wtedy dostaniesz jednorazowego SMSa z krótką informacją.
6. Dopóki nie odwiedzisz danego tematu, nie przyjdzie Ci kolejne powiadomienie z niego (niezależnie ile postów zostało jeszcze dopisanych).
7. Aby zrezygnować z obserwowania tematu kliknij w lewym górnym rogu "Przestań obserwować".
Z tego co wiem, użytkownicy sieci Heyah nie mają takiej możliwości założenia e-maila.
Można w takim wypadku podał zwykły mail i uruchomić sobie program sprawdzający pocztę, który da nam sygnał dźwiękowy kiedy pojawi się wiadomość - to doraźna opcja dla domowników.
Nie polecam do takich celów wp.pl. Może odrzucać wiadomości ze stron WWW. Idealny jest
gmail.com lub niezły również
o2.pl.
Przykład:Powiedzmy, że mój założyłem u mojego operatora Orange konto o nazwie "zulugula".
Przy rejestracji wpisuję zatem email
zulugula@orange.pl. Nie chcę mieć powiedzmy podstawowego konta (darmowy Multi Box i 30 smsów za free miesięcznie do wykorzystania przez net), bo mogą być opóźnienia w przychodzeniu smsów (choć w Orange i tak po prostu są opóźnienia nie do końca zależnie od konta...). Zakładam sobie w takim razie wersję średnią Multi Box Gold (6zł/m-c i 100 darmowych smsów).
Załóżmy, że interesuje mnie temat "Pomyłki bukmacherów - tylko typy!". Znajduję go w
TYPOWANIE/Typy godne uwagi. Dodaję do obserwowanych. Idę na spacer. Po powrocie jem kolację i przychodzi sms od orange.pl w stylu:
"Otrzymujesz ten sms, bo obserwujesz temat (...)"
Na komputerze siedzi siostra, więc ją grzecznie wypraszasz na chwilę

Jak sprawdzisz czasy, to jakieś 5-10 minut wcześniej został napisany post

Temat zaznaczył sie już jako przeczytany, czyli jak wyjdziesz z tematu i przyjdzie znów nowy post, to dostaniesz powiadomienie SMS.
Na co warto ustawić powiadomienie?- na tematy rodzaju "Tylko Typy!" (pomyłki, surebety itp.)
- na tematy typerów, którzy mają
yield > 10% (dobrze jeśli mają założony dodatkowy wątek w temacie "Czat" żeby nikt nie zaśmiecał im tematu bezwartościowymi komentarzami kiedy ludzie ustawili sobie powiadomienia...)
To ja lecę, bo właśnie dostałem powiadomienie