Teraz jest Wt, 7 wrz 2010, 19:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Strona 1 z 1 [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Koniec e-hazardu w Polsce
PostNapisane: Śr, 28 paź 2009, 14:07 

Co tu taka cisza? Za 2 tygodnie chcą Wam wprowadzić ustawę, która ma być może nałożyć na dostawców internetu nakaz blokady stron wszystkich bukmacherów internetowych, ma stworzyć warunki do monitorowania wszystkich przelewów od/do bukmacherów, a także z serwisów typu moneybookers i netteler, a za grę u bukmachera ma pozwalać na wytaczanie procesów. A tu nic na ten temat?

Krzysiek Ty się lepiej zastanów czy nie zamknąć tej strony, bo niedługo możesz wylądować w pace.

Tytuł: Re: Koniec e-hazardu w Polsce
PostNapisane: Śr, 28 paź 2009, 23:04 

pfff gadać o ustawie to oni se mogą, bukmacherzy sponsorują Lecha, Wisłę i całą 1.ligę, pozatym prawo unijne nie pozwoli na pozostawienie np naziemnych buków czy totolotka który de facto też jest hazardem, a blokowanie dostępu do usług innych firm. Tusk nie wie co mówi.

PostNapisane: Cz, 29 paź 2009, 00:00 

A czym tu się jarać? Nie rób zamieszania, tam gdzie go nie ma.

PostNapisane: Cz, 29 paź 2009, 01:05 

sabat24 napisał(a):
A czym tu się jarać? Nie rób zamieszania, tam gdzie go nie ma.

W pełni popieram :D

Nie ma się czym jarać. Jak w tym burdelu na Wiejskiej stworzą i uchwalą jakąś sensowna ustawę wtedy będziemy się martwić. Póki co Donaldhinio zaczyna wbijać sobie gwoździa do trumny.

PostNapisane: Pt, 20 lis 2009, 11:12 

no to chyba koniec grania...

http://biznes.onet.pl/ustawa-hazardowa- ... rasa-detal

PostNapisane: Pt, 20 lis 2009, 14:25 

...gdyż?

PostNapisane: Pt, 20 lis 2009, 18:22 

sabat24 napisał(a):
...gdyż?

no ja chyba nie chcę aby mi urząd skarbowy sprawdzał jakie mam przelewy na koncie i sprawdzał czy w PITach wykazałem wszystkie wypłaty od buków.... nawet nie chodzi już o ten podatek, ale ze Skarbówką nie ma żartów, grosz będzie różnicy albo coś na czas nie zrobisz i Cię w sądzie ukarają...
no albo ja coś źle zrozumiem...

PostNapisane: So, 21 lis 2009, 02:23 

"Arkadiusz Michaliszyn, partner, doradca podatkowy w CMS Cameron McKenna, uważa, że władze polskie nie mają możliwości kontroli internetowych firm hazardowych z siedzibą w różnych egzotycznych jurysdykcjach, dlatego sankcja karna zostanie nałożona na uczestnika takiej gry. Wyciąg z rachunku bankowego jest jedynym łącznikiem pomiędzy uczestnikiem gry a internetowym bukmacherem oraz jedynym dowodem uczestnictwa w nielegalnym przedsięwzięciu. Czy organom uda się w ten sposób wytropić kilkaset tysięcy Polaków grających przez internet?

– Szczerze w to wątpię. Urząd musiałby: zidentyfikować gracza, zidentyfikować jego rachunek bankowy, wykazać, że dany przelew dokonany jest w związku z nielegalną grą hazardową – podsumowuje Arkadiusz Michaliszyn."

Tak jak pisałem wyżej w poście nie ma się co martwić na zapas
Jeżeli chodzi o wpłatę do bukmachera to jest jeszcze paysafecard (działa jak karta-zdrapka w telefoni komórkowej) a jeżeli chodzi o wypłaty to wydaje mi się, że Neteller załatwi temat.

Jeżeli ustawa wejdzie w życie to musi się najpierw uprawomocnić pod warunkiem, że jaśnie nam panująca McKaczka podpisze ustawę :mrgreen:

PostNapisane: So, 21 lis 2009, 10:47 

radek55 napisał(a):
no ja chyba nie chcę aby mi urząd skarbowy sprawdzał jakie mam przelewy na koncie i sprawdzał czy w PITach wykazałem wszystkie wypłaty od buków

Ale jakim cudem US sprawdzi Ci konto prywatne? Musi się rozpocząć procedura kontroli karno-skarbowej i bank musi otrzymać wniosek sądowy, który go do tego upoważni. Inaczej nie ma prawa udostępnić jakichkolwiek danych komukolwiek. Gdyby ustawa coś takiego nawet wprowadzała, to padłoby to ciągu kilku dni w TK.

PostNapisane: Pn, 23 lis 2009, 19:31 

hmm, ustawa zabrania reklamy i propagowania firm bukmacherskich. Czyli strona surebety.pl będzie od nowego roku łamała prawo...?

PostNapisane: Pn, 7 gru 2009, 20:51 
Administrator

Dokladnie - na razie nie ma konkretow, wiec nie ma co podejmowac tematu.

PostNapisane: Pt, 15 sty 2010, 14:58 

Witam.

Otrzymałem mail od betsson w sprawie ustawy hazardowej, wklejam informacyjnie:

"betsson PRZYPOMINA: E-ROZRYWKA JEST W 100% LEGALNA W UE

Ustawa hazardowa, która weszła w życie z dniem 1 stycznia 2010 roku w Polsce nie wprowadziła żadnych zmian odnośnie gry na betsson.com z punktu widzenia polskiego Użytkownika.

Usługi świadczone są w rzeczywistości poza granicami Polski i zgodne są z Artykułem 49 traktatu o swobodzie przepływu osób, usług i kapitału na terenie Unii Europejskiej.

Zgodnie z prawem UE, podmiot z innego kraju członkowskiego (Malta) może świadczyć usługi w innym kraju członkowskim (Polska) bez potrzeby posiadania w nim jakiegokolwiek stałego zakładu pracy/filii/przedstawicielstwa.

Przypominamy także, że w Polsce nie ma prawa, na podstawie którego ktokolwiek może mieć wgląd w nasze konto bankowe bez toczącego się postępowania i żądania sądu lub prokuratora.
Również nie istnieje prawo, które zezwala na blokowanie licencjonowanych serwisów zajmujących się e-rozrywką na terenie Unii Europejskiej lub monitorowanie ich Użytkowników.

Warto być doinformowanym i walczyć o swoje swobody obywatelskie!

Pozdrawiamy,
betsson.com "

Myślę że to jak na razie tyle jeżeli chodzi o ustawę.

pozdrawiam

PostNapisane: Wt, 16 mar 2010, 20:26 

Ustawa hazardowa powoli idzie do przodu,
na szczęście wydaje się że w dobrym kierunku

http://dziennik.pl/polityka/article4823 ... dowej.html

PostNapisane: Cz, 1 lip 2010, 21:57 

Idąc na wybory wezmę pod uwagę to, że jedna ze stron chce zablokować internetowy hazard.

Strona 1 z 1 [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]